Verzorging van de Lisianthus

Volg de tips op van meesterkweker Anton van Lisianthus Kwekerij Floralis en u kunt tot wel zeker 2 weken genieten van uw mooie bos Lisianthussen!

Waar let u op bij aanschaf?
01

Waar let u op bij aanschaf?

Een verse bos Lisianthus heeft 2 à 3 open bloemen en mooi groen blad. Vraag aan de bloemist om hem goed te verpakken ter bescherming tegen kou, warmte en beschadigingen, en om bloemenvoedsel bij te voegen. Zet ze thuis zo snel mogelijk op schoon water.

Een passende schone (glazen) vaas.
02

Een passende schone (glazen) vaas.

Gebruik een passende schone (bij voorkeur glazen) vaas en vul deze ruim met water en een zakje bloemenvoeding.

Op de vaas zetten.
03

Op de vaas zetten.

Snijd de stelen schuin af en haal de onderste bladeren van de steel voordat u de stelen in de vaas zet. Er mogen geen blaadjes in het water zitten. Zet de vaas op een mooie plek, niet in de felle zon en ook niet in de tocht. Daar houden Lisianthussen niet van.

Verzorgen.
04

Verzorgen.

Lisianthus is een dorstige bloem, dus zorg ervoor dat er voldoende water in de vaas aanwezig is. U kunt de vaas het beste bijvullen met water en bloemenvoedsel.

Genieten!
05

Genieten!

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons dan weten via het contactformulier!

Jazeker! Door gebruik te maken van optimale teeltomstandigheden, kunnen wij jaarrond Lisianthus van topkwaliteit leveren.

Koop een Lisianthus met minimaal twee open bloemen. Koop deze bij voorkeur bij een bloemist. Tip: wanneer er geen snijbloemenvoedsel bij zit, vraag er dan om.

De bloemen die u ziet en die dus al zijn uitgekomen, blijven tot 2 weken mooi. De overige knopjes rijpen wel iets door, maar blijven voornamelijk gewoon mooie sierlijke knopjes.

Gebruik een schone (bij voorkeur glazen) vaas. Verwijder het blad aan de onderzijde van de steel en snij de onderzijde van de steel schuin af. Zet de Lisianthus in water en voeg snijbloemenvoedsel toe. Voor een uitgebreide uitleg kunt u onze verzorgingstips lezen (verzorgingspagina).

U kunt de Lisianthus bijna overal neerzetten, zolang u de bloem maar niet direct in de zon of tocht neerzet.

Vul de vaas regelmatig bij met schoon water en voeg hier snijbloemenvoedsel aan toe. Een lelijke bloem kunt u gerust verwijderen.

Dat kan zeker! Zorg er altijd voor dat er geen blad in het water staat, dat het water schoon is en dat de bloem voorzien is van snijbloemenvoedsel.

De houdbaarheid kan, mits de bloemen vers zijn en de verzorgingstips goed gevolgd worden, 14 dagen bedragen. Het gebruik van bloemenvoeding is heel belangrijk voor de houdbaarheid.

Wilt u meer informatie over ons aanbod?

NEEM CONTACT OP