Over Floralis

Met 40 jaar ervaring, levert Floralis jaarrond Lisianthus van top kwaliteit. Dankzij de optimale teeltomstandigheden in onze moderne kwekerij, leveren wij jaarrond al onze soorten!

Het bedrijf

Het bedrijf

Met al bijna 40 jaar ervaring, levert Floralis jaarrond topkwaliteit Lisianthussen. Deze moderne kwekerij is gelokaliseerd in het Westland, vlakbij bloemenveiling Royal FloraHolland Naaldwijk.

Floralis Lisianthus kwekerij is sinds 2008 gevestigd in Honselersdijk, maar het telen van snijbloemen is in s’-Gravenzande begonnen door de grootvader van de huidige generatie die onder andere Anjer en Fresia teelde. Na de nieuwbouw in Honselersdijk is het bedrijf gespecialiseerd in de jaarrond teelt van Lisianthus. Deze worden als jong Lisianthus geplant en doorgeteeld tot een mooie fleurige Lisianthus. De Lisianthus kan zowel als monobos en boeket mensen verblijden.

Teelt

Teelt

De jonge Lisianthus plantjes worden opgekweekt uit zaad bij de plantenleverancier. Wanneer de plantjes ca. 8 cm groot zijn, worden ze bij Floralis geplant. Na een teeltduur van ca. 10 weken worden de volwassen Lisianthus met 2 à 3 open bloemen geoogst. Bij een goede verzorging door groothandel en bloemist kan de Lisianthus tot wel 2 weken in een vaas met snijbloemenvoedsel staan.

Moderne techniek

Moderne techniek

Bij Floralis wordt er in een moderne kas geteeld, met onder andere diverse schermdoeken, die zomers het overtollige zonlicht buiten houden en in de winter juist de warmte binnen houd. Ook als er groeilicht wordt gebruikt blijft dit licht in de kas, door het speciaal daarvoor bedachte assimilatie doek.

MVO

Warmte Kracht Koppeling bij Floralis

Elke kubieke meter aardgas wordt volledig benut door toepassing van een WKK (warmte kracht koppeling). Met de WKK wordt door verbranding van gas elektriciteit opgewekt, de restwarmte bij dit proces wordt volledig benut in de kas. Daarnaast worden de uitlaatgassen gewassen en als CO2 bemesting aan de Lisianthus gegeven.

Water

Water

Het drainwater wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Mochten we toch teveel hebben? Dan wordt het gereinigd door de Optimal Clear Diamond, deze machine breekt eventuele restanten van chemicaliën af en dood de schadelijk bacteriën en schimmels. Daarbij wordt het gietwater door een Aqua4D behandeld dat ervoor zorgt dat het water en meststoffen nog efficiënter benut kunnen worden door de Lisianthus.

Leuk om te vermelden

Leuk om te vermelden

    • Ons dak van de bedrijfsruimte ligt vol met zonnepanelen.
    • Wij hebben een AED aan de voorgevel van ons bedrijf hangen.
    • Wij doen mee aan een noodstroom pool voor Tennet. Zo werken wij mee om in noodgevallen het Nederlandse elektriciteitsnet stabiel te houden.
Levering

Levering

Met een goed op elkaar afgestemd assortiment en door gebruik te maken van optimale teeltomstandigheden, kan Floralis jaarrond, betrouwbaar en uniform leveren.

Wilt u dagelijks op de hoogte gehouden worden over ons aanbod en onze prijzen? Meld u dan snel aan voor onze daglijsten via info@floralis.nl.

Wanneer u ‘s ochtend voor zes uur bestelt, staat uw bestelling bij een ordergrootte van één veilingkar ’s middags voor u klaar in de box (Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg). Standaard zitten er tien takken in een bos, maar u kunt altijd met extra wensen bij Floralis terecht! Uw bestelling wordt ingepakt op een veilingkar of Deense kar.

Wilt u meer informatie over ons aanbod?

NEEM CONTACT OP